5 τρόποι για να μειώσετε τη σπατάλη του Halloween

2
5 τρόποι για να μειώσετε τη σπατάλη του Halloween

Με το Halloween να πλησιάζει, ο κόσμος ενθουσιάζεται με τις γιορτές, παρόλο που μπορεί να πραγματοποιηθούν λίγο διαφορετικά φέτος λόγω της παγκόσμιας πανδημίας (παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης της κοινότητάς σας!). Είτε είστε σε θέση να κάνετε κόλπα είτε όχι φέτος, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να γιορτάσετε το Halloween με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ανεξάρτητα από την ικανότητα που θα επιλέξετε να περάσετε το Halloween, είναι πάντα καλή πρακτική να προσέχετε πόσα απόβλητα συσσωρεύετε καθώς περνάτε καλά.

Οι άνθρωποι παράγουν κατά μέσο όρο 0,74 κιλά (~1,6 λίβρες) σκουπίδια την ημέρα, με αυτόν τον αριθμό να φτάνει τα 4,54 κιλά (~10 λίβρες). Επειδή το Halloween είναι η εποχή του χρόνου που οι άνθρωποι θα ξεσπάσουν τις υπερβολικές, τρομακτικές διακοσμήσεις τους και θα ντυθούν και ενδεχομένως να δημιουργήσουν το κοστούμι τους από την αρχή, μπορείτε να περιμένετε ότι οι λίγες μέρες γύρω από το Halloween θα είναι πιο βαριές στη δημιουργία απορριμμάτων. Για να συνδυάσουμε μερικά διασκεδαστικά γεγονότα που σχετίζονται με το Halloween με αυτήν την τρομακτική συνειδητοποίηση, τα 4,54 κιλά (~10 λίβρες) είναι σχετικά με το πόσο βαριά μπορεί να γίνει η κολοκύθα Jack-O-Lantern και είναι περίπου 3 φορές την ποσότητα καραμέλας που καταναλώνει ο μέσος Αμερικανός κατά τη διάρκεια του Halloween.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να είμαστε πιο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι καθώς προχωράμε στον εορτασμό του Halloween:

1. Φτιάξτε τη δική σας αποκριάτικη στολή

Αντί να βγαίνετε έξω για να αγοράσετε μια καινούργια αποκριάτικη στολή κάθε χρόνο (η οποία συχνά είναι πάντα συσκευασμένη σε κάποιο είδος πλαστικής σακούλας), δοκιμάστε να φτιάξετε μια στολή βασισμένη σε κοστούμια του παρελθόντος ή σε αυτά που έχετε στρώσει στο σπίτι. Πιθανότατα θα καταλήξετε να εξοικονομήσετε χρήματα και θα λάβετε κομπλιμέντα επειδή είστε πονηρός και έχετε μια μοναδική στολή. Πόντοι μπόνους αν μπορείτε να βρείτε μια στολή που χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα ή/και περιβαλλοντικά βιώσιμα υλικά!

2. Αγορά καραμέλας (χύμα) με ανακυκλώσιμη συσκευασία

Αν και πολλές καραμέλες δεν τυλίγονται μεμονωμένα σε ανακυκλώσιμο υλικό (διασκεδαστικό γεγονός: τα περιτυλίγματα Hershey’s Kisses μπορούν να ανακυκλωθούν), μπορείτε να βρείτε καραμέλες που διατίθενται σε μια μεγάλη συσκευασία χωρίς ατομική συσκευασία (π.χ. καλαμπόκι καραμέλα). Ορισμένα κέντρα ανακύκλωσης ενδέχεται να δέχονται πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία μιας δέσμης καραμέλας, γι‘ αυτό κάντε την έρευνά σας για να δείτε ποιες φιλικές προς το περιβάλλον μέθοδοι μιας χρήσης είναι διαθέσιμες για εσάς! Η αγορά καραμέλας χύμα είναι επίσης χρήσιμη!

3. Χρησιμοποιήστε οικολογικές τσάντες για λιχουδιές

Είτε πρόκειται για τις τσάντες με καλούδια που χρησιμοποιείτε για να χαρίσετε λιχουδιές είτε για το τι θα χρησιμοποιήσετε για να συλλέξετε λιχουδιές, προσπαθήστε να βρείτε φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές. Για καλούδια σακούλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανακυκλώσιμες σακούλες ή να επιλέξετε να αφήσετε ένα δοχείο. Για κόλπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα παντοπωλείου, μια μαξιλαροθήκη ή μια τσάντα τσάντας που μπορείτε να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει με το κοστούμι σας και να μπορείτε να φοράτε για άλλες μέρες του χρόνου!

4. Επαναχρησιμοποιήστε τα διακοσμητικά του Halloween

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις παντού λατρεύουν μια καλή δικαιολογία για να στολίσουν τη θέση τους σε διασκεδαστικές διακοσμήσεις. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να διακοσμήσετε τον χώρο σας με πράγματα που ήδη έχετε, τα οποία πιθανότατα θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και θα είναι καλύτερα για το περιβάλλον. Όπως πάντα, τηρήστε τα ανακυκλώσιμα υλικά και φροντίστε να απορρίψετε τυχόν διακοσμητικά με υπευθυνότητα εάν επιλέξετε να μην κάνετε οικονομία για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά τον επόμενο χρόνο.

5. Αξιοποιήστε στο έπακρο το Jack-o‘-Lantern σας

Αφού χαράξετε ένα όμορφο σχέδιο στην κολοκύθα της επιλογής σας, μην πετάξετε απλώς ότι σας έχει απομείνει στα σκουπίδια. Κρατήστε το εσωτερικό για να ψήσετε μόνοι σας μια νόστιμη κολοκυθόπιτα και ψήστε τους σπόρους κολοκύθας με λίγο αλάτι για ένα πεντανόστιμο σνακ! Επίσης, μην ξεχάσετε να κάνετε κομποστοποίηση του Jack-o‘-Lantern σας όταν δεν το θέλετε πλέον να εμφανίζεται.

Αν είστε περίεργοι να μάθετε τι να κάνετε για τη διακόσμηση των χειμερινών διακοπών σας, δείτε αυτό Θέση.

Schreibe einen Kommentar