Σχεδιασμός τοπίου, Ήρθε η ώρα να βελτιώσετε τον εξωτερικό σας χώρο!

1
Σχεδιασμός τοπίου, Ήρθε η ώρα να βελτιώσετε τον εξωτερικό σας χώρο!

Φωτογραφία: Ξεβιδώστε

Ένα όμορφο τοπίο κήπου είναι ζωτικής σημασίας για κάθε σπίτι (ή επιχείρηση!).

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν σχεδιασμός τοπίου ώστε να μπορεί να αναλάβει τη δουλειά ένας επαγγελματίας.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να έχετε και εσείς ιδέες στο μυαλό σας και ένα δημιουργικό μάτι – εξάλλου ξέρετε τι πραγματικά θέλετε!

Ακολουθούν λοιπόν μερικές πρόσθετες συμβουλές που πρέπει να τηρείτε πολύ μετά την εφαρμογή του σχεδίου σας.

Απαιτήσεις για έπιπλα βεράντας

Η χρήση της βεράντας καθ‘ όλη τη διάρκεια του χρόνου δημιουργεί μεγάλες απαιτήσεις στα έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Τα έπιπλα της βεράντας πρέπει να μπορούν να προστατεύουν και να αντιστέκονται στις ακτίνες UV και στις κακές καιρικές συνθήκες.

Τα έπιπλα λοιπόν πρέπει πάνω απ‘ όλα να είναι πολυλειτουργικά για να εξασφαλίζεται προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Οι υδατοαπωθητικές ομπρέλες και τα έπιπλα βεράντας κατασκευασμένα από υδατοαπωθητικά υλικά ή υλικά που στεγνώνουν γρήγορα σας κρατούν στεγνούς σε σύντομα ντους.

Αποφύγετε κατά προτίμηση υλικά που ζεσταίνονται υπερβολικά ή τείνουν να αποχρωματίζονται στον ήλιο.

Εάν κλείσετε την πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο το χειμώνα, σκεφτείτε τις πτυσσόμενες καρέκλες και τα τραπέζια που είναι ιδανικά γιατί καταλαμβάνουν λίγο χώρο και αποθηκεύονται εύκολα.

Επιλέξτε ελαφριά υλικά για την περίπτωση που τα έπιπλα πρέπει να μετακινηθούν.

Μερικές συμβουλές για έναν επιτυχημένο εξωραϊσμό

Ορισμένες συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε τέλεια τον χώρο του κήπου σας και έτσι να σας επιτρέψουν να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας.

Ανάλογα με το concept και την πελατεία σας, είναι δυνατό να ενσωματώσετε διάφορα διακριτικά στοιχεία.

  • Δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα με φωτισμό: Ο φωτισμός είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού του εξωτερικού σας χώρου και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το καλοκαίρι και το χειμώνα, ανάλογα με το φως που χρησιμοποιείται, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα και οι καλεσμένοι σας να απολαύσουν τη βεράντα σας για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, μια ελκυστική ατμόσφαιρα μπορεί να προσθέσει αξία στο σπίτι! Ένα φωτιστικό, κεριά και μοντέρνα φαναράκια αναδεικνύουν τον εξωτερικό σας χώρο.
  • Φυτά: Μη διστάσετε να τοποθετήσετε φυτά στη βεράντα σας: είναι ευχάριστα, αισθητικά και φέρνουν φρεσκάδα. Τα μεγάλα φυτά μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως οπτική προστασία, για να οριοθετήσουν τον εξωτερικό σας χώρο και να προσφέρουν ιδιωτικότητα από τους γείτονές σας.
  • Χαλιά και μαξιλάρια εξωτερικού χώρου: Προσθήκη χαλιά εξωτερικού χώρου για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Σε συνδυασμό με διακοσμητικά μαξιλάρια, θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στην οποία οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν άνετα. Μπορεί επίσης να κρύψει ασταθές έδαφος, φτωχό γρασίδι και πολλά άλλα.

Λίστα ελέγχου για τη ρύθμιση της βεράντας σας

  • Είναι το επιλεγμένο έπιπλο εύκολο στη συντήρηση, συμπαγές, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, ευέλικτο, στοιβαζόμενο και εύκολο στη μετακίνηση;
  • Υπάρχει αρμονία μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού σας χώρου;
  • Ταιριάζει η διάταξη στο μενού σας: ένα τραπέζι αρκετά μεγάλο για ένα χαλαρό γεύμα, ένα άνετο σαλόνι για να απολαύσετε κοκτέιλ κ.λπ.;
  • Έχετε επιλέξει και τακτοποιήσει τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς χώρους για να προσφέρετε μια διαφοροποιημένη και φιλική ατμόσφαιρα;
  • Έχετε σκεφτεί προστασίες από τον άνεμο και τον ήλιο προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τον τόπο;
  • Έχετε σκεφτεί πρακτικά αξεσουάρ εξωτερικού χώρου, όπως αντικλεπτικές συσκευές για τραπέζια και καρέκλες ή προστατευτικά καλύμματα για ομπρέλες;

Schreibe einen Kommentar