Συλλογές απορριμμάτων ημέρας εναντίον νύχτας

2
Συλλογές απορριμμάτων ημέρας εναντίον νύχτας

Έχετε αναρωτηθεί αν η ημέρα ή η νύχτα είναι καλύτερη για τη συλλογή απορριμμάτων; Αν και πολλοί δεν θα το σκεφτόντουσαν πολύ προσεκτικά, είναι ένα θέμα συζήτησης για την αστική διαχείριση και υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι και για τις δύο πλευρές.

Η πόλη της Φουκουόκα της Ιαπωνίας προωθεί τις νυχτερινές συλλογές στον ιστότοπό της. Δικα τους πολύχρωμο γράφημα στην ιστοσελίδα του δήμου υπάρχουν επιχειρήματα για τη νυχτερινή συλλογή, η οποία περιλαμβάνει αισθητική και μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Είτε μιλάμε για κάδους δρόμου σε πολυσύχναστους δρόμους είτε για μεγάλους κάδους απορριμμάτων για νοικοκυριά σε κατοικημένες περιοχές, οι άνθρωποι δεν θέλουν να βλέπουν τους κάδους να ξεχειλίζουν από σκουπίδια στο δρόμο τους προς τη δουλειά ή να βλέπουν τη συλλογή απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. θέλουν να ξεκινήσουν τη μέρα τους φρέσκα και καθαρά με άδειους κάδους. Με τα μεγάλα φορτηγά να πρέπει να σταματούν στο πεζοδρόμιο για να μαζεύουν σκουπίδια, αυτό επιδεινώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, υποστηρίζουν ότι η παρουσία φορτηγών που κυκλοφορούν τη νύχτα συμβάλλει στην ασφάλεια και στην πρόληψη του εγκλήματος.

Υπάρχουν και άλλοι δήμοι που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της Φουκουόκα. Όταν η συνοικία Gangdong της Σεούλ, Κορέα έγινε η πρώτη συνοικία στη Σεούλ που εφάρμοσε ημερήσιες συλλογές, ενώ η υπόλοιπη Σεούλ (και λίγο πολύ η υπόλοιπη χώρα) έχει νυχτερινές συλλογές, υπήρξε μια συρροή καταγγελιών από κατοίκους που θεωρούσαν τις ημερήσιες συλλογές μια πληγή στα μάτια. Η ιστοσελίδα του Hoboken, New Jersey δηλώνει ότι, μαζί με πολλούς άλλους δήμους στο Νιου Τζέρσεϊ, συλλέγονται σκουπίδια κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποφευχθεί η πρόκληση κίνησης. Εξετάζοντας αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει ότι η νυχτερινή συλλογή είναι ο καλύτερος τρόπος.

Ωστόσο, η νυχτερινή συλλογή έχει επίσης τα μειονεκτήματά της. Η προαναφερθείσα ιστοσελίδα του Hoboken, NJ έχει έναν αμυντικό τόνο, ειδικά όταν εξηγείται ότι οι συναγερμοί ανάστροφου σήματος απαιτούνται από την ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνει παράπονα. Στην πραγματικότητα, το πιο κοινό παράπονο με τη νυχτερινή συλλογή είναι ο θόρυβος. Κανείς δεν θέλει να ακούσει τα ηχητικά σήματα ενός μεγάλου φορτηγού που κάνει πίσω ή το χτύπημα των κάδων στη μέση της νύχτας.

Ένα άλλο και αναμφισβήτητα πιο σημαντικό επιχείρημα για τη συλλογή κατά τη διάρκεια της ημέρας αφορά την ασφάλεια και την ευημερία των σκληρά εργαζόμενων μελών της κοινωνίας μας—των εργαζομένων στην υγιεινή. Με το σκοτάδι να μειώνει την όραση τη νύχτα, είναι επίσης πιο πιθανό να συμβούν ατυχήματα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι δήμοι επιλέγουν τις ημερήσιες συλλογές, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν τα προβλήματά της και τα οφέλη της νυχτερινής συλλογής.

Το ρολόι δείχνει αργά την ώρα που μπορεί να πραγματοποιούνται νυχτερινές αποκομιδές απορριμμάτων
Σκοτεινοί δρόμοι αργά το βράδυ, όταν μπορεί να γίνονται νυχτερινές αποκομιδές σκουπιδιών

Όταν σκεφτόμαστε τον βέλτιστο χρόνο για τη συλλογή απορριμμάτων, πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων στην αποχέτευση για την ευκολία και την προτίμηση των κατοίκων ή το αντίστροφο; Ως εταιρεία με γνώμονα τα δεδομένα, αλλά με επίκεντρο τον άνθρωπο, αποστολή μας είναι να αναπτύσσουμε λύσεις που λαμβάνουν υπόψη τις ανθρώπινες αξίες διασφαλίζοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα. Ένας δήμος δεν έχει άλλη επιλογή από το να στείλει υπηρεσίες συλλογής ακόμη και όταν η ώρα δεν είναι κατάλληλη (στις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν όλοι κοιμούνται), επειδή πρέπει να φροντίσει να αδειάσουν όλοι οι κάδοι της ημέρας. Η λύση μας είναι να επικεντρωθούμε όχι μόνο σε πότε πρέπει να γίνουν συλλογές, αλλά και πόσο συχνά αυτές οι συλλογές συμβαίνουν. Θέλουμε να μετατοπίσουμε την εστίαση από τη στατική συλλογή σε δυναμική συλλογή, μια ιδέα όπου τα σκουπίδια μαζεύονται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Εάν μια πόλη ήταν σε θέση να αναπτύξει μεταφορείς για συλλογές λιγότερο συχνά, πιθανότατα θα μπορούσε να αποφύγει τη συλλογή στις πιο πολυσύχναστες ή λιγότερο επιθυμητές ώρες. Οι συλλέκτες κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να αποφύγουν τις πολυάσχολες ώρες μετακίνησης και οι συλλέκτες τη νύχτα (με άλλα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στην αποχέτευση) μπορούν να αποφύγουν ώρες κατά τις οποίες οι περισσότεροι θα έπρεπε να κοιμούνται βαθύ. Με κάδους συμπίεσης που μειώνουν τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων και αισθητήρες που ειδοποιούν όταν οι κάδοι είναι έτοιμοι για παραλαβή, αυτό λύνει το πρόβλημα της αντιαισθητικής υπερχείλισης των απορριμμάτων.

Πολύ συχνά, όταν φαίνεται ότι κάποιος πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο συμβιβασμούς, η καλύτερη λύση είναι μια πρόοδος που βοηθά στην υπέρβαση αυτού του περιορισμού και στην εξάλειψη αυτού του ανταγωνισμού. Η Ecube Labs μπορεί να το προσφέρει αυτό στη διαχείριση απορριμμάτων.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Schreibe einen Kommentar