Πώς να φτιάξετε μια παράγκα από πάγο

2
Πώς να φτιάξετε μια παράγκα από πάγο

Η εκμάθηση πώς να κατασκευάζετε μια παράγκα στον πάγο θα κάνει τις εμπειρίες σας στο ψάρεμα στον πάγο πιο ζεστές, εμποδίζοντας τον άνεμο, κρατώντας τα πόδια σας μακριά από τον πάγο.

Μάθετε μαζί μας πώς να κατασκευάζετε αυτά τα οικονομικά αλλά λειτουργικά ξύλινα καταφύγια.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να φτιάξετε μια καλύβα κουνελιών για το σπίτι σας

Πώς να φτιάξετε ένα λειτουργικό παράγκο πάγου σε τέσσερα απλά βήματα

Υλικά που θα χρειαστείτε

Εργαλεία που χρειάζονται

Βήμα 1. Συναρμολόγηση του πλαισίου δαπέδου

Αρχικά, τοποθετήστε δύο δοκούς 8 ποδιών 2×4 παράλληλα μεταξύ τους στο έδαφος. Στη συνέχεια, κόψτε σε μέγεθος πέντε καρφιά ξυλείας 45″ και τοποθετήστε μεταξύ των δύο παράλληλων δοκών σε απόσταση ακριβώς 24″ μεταξύ τους. Μόλις τοποθετηθούν τέλεια, βιδώστε τα στη θέση τους χρησιμοποιώντας τις βίδες του καταστρώματος σας.

Δεύτερον, κόψτε δύο – ½” τεμάχια σκραπ ξυλείας από ένα από τα 8 πόδια 2×4, αναποδογυρίστε το συναρμολογημένο πλαίσιο δαπέδου και καρφώστε τα κομμάτια απορριμμάτων για να λειτουργήσουν ως δρομείς στον πάγο. Μόλις τοποθετηθεί, αναποδογυρίστε το πλαίσιο και βιδώστε στη θέση του το χοντρό κόντρα πλακέ 4′ x 8′ για να φτιάξετε δάπεδο για την παράγκα σας από πάγο.

Υπόδειξη: Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σφραγιστικό ξύλου, εφαρμόστε το στους δρομείς πριν γυρίσετε το πλαίσιο.

Βήμα 2. Εγκατάσταση στηρίξεων πίσω και πλαϊνών τοίχων

Για τα στηρίγματα του πίσω τοίχου, κόψτε σε μέγεθος πέντε 2×4 52 ιντσών με γωνία 26,5 μοιρών στο επάνω άκρο. Επιλέξτε μια πίσω πλευρά για τον πίσω τοίχο, ευθυγραμμίστε τα πέντε καρφιά 52 ιντσών με τα καρφιά 45 ιντσών που βρίσκονται ήδη στο πάτωμα του πλαισίου και βιδώστε τα στη θέση τους με τις βίδες.

Στη συνέχεια, κόψτε σε μέγεθος δύο 2×4 52 ιντσών, διατηρώντας γωνία 26,5 μοιρών στο επάνω άκρο. Τετραγωνίστε αυτά τα καρφιά προς τα πάνω με τις δύο γωνιακές σανίδες στο πίσω μέρος και στερεώστε σφιχτά με περισσότερες βίδες στο κατάστρωμα.

Τώρα κόψτε σε μέγεθος δύο 2×4 75 ιντσών με γωνία 26,5 μοιρών στο επάνω άκρο κάθε καρφιού. Στη συνέχεια, συνδέστε τα στις μπροστινές γωνίες του πλαισίου του δαπέδου, προσεκτικά για να μην προεξέχουν προς τα εμπρός.

Θυμάμαι: Ο παράγκος πάγου θα έχει κλίση οροφής 26,5 μοιρών, επομένως είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση αυτού παντού.

Συμβουλές

  • Θυμηθείτε να διατηρήσετε ένα κενό 24 ιντσών μεταξύ των στηριγμάτων τοίχου από κέντρο σε κέντρο.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι δύο γωνιακές σανίδες σας στο πίσω μέρος δεν επικαλύπτονται στις πλευρές του πλαισίου του δαπέδου.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να φτιάξετε ένα πρακτικό κοτέτσι για παλέτες

Βήμα 3. Τοποθέτηση στηριγμάτων μπροστινής πόρτας και οροφής

Εδώ, κόψτε δύο 2×4 75¾ ιντσών με γωνία 26,5 μοιρών στο επάνω άκρο. Τώρα, τετραγωνίστε τα με τα δύο πλαϊνά στηρίγματα στο μπροστινό μέρος και βιδώστε τα στη θέση τους.

Τέλος, κόψτε μια γωνία 26,5 μοιρών κατά μήκος της πλευράς ενός 8 πόδια 2×4 για το επάνω άνοιγμα. Μόλις τετραγωνιστεί τέλεια, στερεώστε στη θέση του με περισσότερες βίδες.

Τώρα για το στήριγμα οροφής, κόψτε πέντε 2×4 56½ ιντσών και τοποθετήστε τα χρησιμοποιώντας βίδες αφού τα τοποθετήσετε τέλεια.

Βήμα 4. Εγκατάσταση θυρών και πάνελ

Σε αυτό το βήμα, μειώστε δύο από τα έξι βοηθητικά πάνελ 4′ x 8′ σε 4′ x 6′ το καθένα για τις πόρτες. Στη συνέχεια, αποφασίστε εάν θα πλαισιώσετε τις πόρτες σας χρησιμοποιώντας τα πλήρη 2×4 ή αν θα τα χωρίσετε με ένα πριόνι σε 2×2. Μόλις σταθεροποιηθεί, βιδώστε τους μεντεσέδες και τοποθετήστε το στο πλαίσιο της πόρτας.

Με το πλαίσιο πλήρως συναρμολογημένο τώρα, τοποθετήστε τα βοηθητικά πάνελ χρησιμοποιώντας τα καρφιά φινιρίσματος και την κόλλα ξύλου. Ενώ θα χρειαστεί να κόψετε και να προσαρμόσετε τα μεγέθη των πάνελ, το πίσω πλαίσιο πρέπει να πέσει στη θέση του χωρίς να κόψετε.

Από την άλλη πλευρά, η οροφή του παράγκου πάγου θα πάρει ένα πλήρες πάνελ και πρόσθετα υπολείμματα κομμένα από το πλαίσιο της πόρτας για να καλύψουν τα υπόλοιπα λίγα εκατοστά της πλαγιάς.

Αν και τα δύο πλευρικά τοιχώματα είναι ελαφρώς διαφορετικά λόγω της παραμόρφωσης των σανίδων, θα πρέπει γενικά να είναι 6′ x 4′ x 4′ με κλίση 26,5 μοιρών. Μετρήστε προσεκτικά τις πλευρές για να έχετε τις ακριβείς διαστάσεις.

Υπόδειξη: Η κορνίζα με 2×2 θα μειώσει σημαντικά το βάρος των θυρών σας.

Επαγγελματικές συμβουλές

  • Εξετάστε το ενδεχόμενο εφαρμογής ποιοτικών χρωμάτων και ή προϊόντων στεγανοποίησης στις καιρικές συνθήκες για αυξημένη αντοχή.
  • Επίσης, χρησιμοποιήστε καλαφάτισμα σιλικόνης γύρω από τις άκρες για να σφραγίσετε τυχόν σημεία για να εμποδίσετε το νερό και τον άνεμο.

Δείτε αυτό το βίντεο από τον Rob N Rap Outdoors σχετικά με την κατασκευή μιας μόνιμης καλύβας πάγου:

Ελαφριά

Να το έχετε, οικοδεσπότες. Η κατασκευή μιας παράγκας πάγου είναι ένα διασκεδαστικό έργο που μπορείτε να ολοκληρώσετε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Διατηρήστε τα πράγματα συναρπαστικά τροποποιώντας και προσαρμόζοντας το σχέδιο στο γούστο σας.

Καλό ψάρεμα!

Έχετε φτιάξει μια παράγκη πάγου στο παρελθόν; Μοιραστείτε τις φωτογραφίες μας μαζί μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Επόμενο:

  • Χειμερινό καταφύγιο επιβίωσης: Πώς να φτιάξετε μια καλύβα με συντρίμμια
  • DIY Ξύλινες ιδέες για παιχνιδότοπο που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδιά σας
  • Επισκευή χορτοκοπτικού: 11 κοινά προβλήματα και πώς να τα διορθώσετε

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, Pinterestκαι Facebook!

Schreibe einen Kommentar