Πρακτικές ιδέες για αίθριο

0
Πρακτικές ιδέες για αίθριο

Ένα αίθριο μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο, τόσο ως όμορφος υπαίθριος χώρος, όσο και ως πρακτικό μέρος του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιήστε το αίθριο ως επιπλέον χώρο για χαλάρωση, διασκέδαση και χόμπι. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να φτιάξετε ένα αίθριο τόσο πρακτικό όσο και όμορφο.

Εικόνα – δωρεάν για εμπορική χρήση

Μεγαλώνοντας

Το αίθριο σας μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για την καλλιέργεια φρούτων, λαχανικών και βοτάνων.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν η αυλή σας οδηγεί έξω από την κουζίνα, καθώς δεν θα έχετε μακριά να πάρετε τα προϊόντα σας όταν είναι έτοιμη.

Οι γλάστρες γεμάτες με βότανα θα μυρίζουν όμορφα, θα δείχνουν ελκυστικές και θα μεγαλώσουν κάτι που μπορείτε να προσθέσετε στη μαγειρική σας.

Πολλά φρούτα και λαχανικά αναπτύσσονται καλά και σε γλάστρες, όπως το τσίλι.

Το να καλλιεργείς κάτι βρώσιμο είναι ο τέλειος συνδυασμός πρακτικού και όμορφου.

Διασκεδαστικο

Εάν έχετε ένα μικρό σπίτι, η βεράντα σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο χώρο για να διασκεδάσετε τους επισκέπτες.

Ανάλογα με το είδος της διασκέδασης που σας αρέσει να κάνετε, μπορείτε να επιπλώσετε το αίθριο για να βοηθήσετε.

Βάλτε ένα υπαίθριο τραπέζι και καρέκλες για δείπνα, φτιάξτε ένα υπαίθριο μπαρ για τα βράδια ποτών ή αγοράστε έναν υπαίθριο καναπέ για καφέδες με φίλους.

Κρατήστε τα όλα προστατευμένα από τα στοιχεία με κιτ κάλυψης βεράντας από αλουμίνιο.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το αίθριο για διασκέδαση τα βράδια, σκεφτείτε πώς θα κρατήσετε τους πάντες ζεστούς.

Ακόμη και το καλοκαίρι, τα βράδια μπορεί να είναι ψυχρά. Οι θερμαντήρες βεράντας, οι πυροσβεστικές λάκκοι ή ακόμα και ένα υπαίθριο τζάκι θα μπορούσαν να κάνουν το κόλπο.

Επενδύστε σε ένα κουτί αποθήκευσης ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και φορτώστε το με κουβέρτες που μπορούν να βγάλουν οι επισκέπτες, αν χρειαστεί.

Χαλαρωτικό

Μετατρέψτε τη βεράντα σας σε ένα καταφύγιο χαλάρωσης.

Εάν το σπίτι σας είναι πάντα απασχολημένο, το αίθριο μπορεί να είναι ένα ήσυχο μέρος για να αποσυρθείτε για μια στιγμή μόνος.

Για να το κάνετε αυτό, σκεφτείτε πώς μπορείτε να το κάνετε να νιώθει απομονωμένο.

Πάνελ φράχτη ή πέργκολα καλυμμένα με φυτά μπορούν να σας κρύψουν από τη θέα του σπιτιού ή τη θέα στους γείτονες.

Αν θέλετε σκιά, δοκιμάστε μια πέργκολα ή μια μεγάλη ομπρέλα βεράντας.

Για να αυξήσετε πραγματικά τον παράγοντα χαλάρωσης, φυτέψτε μερικές γλάστρες φυτά που έχουν χαλαρωτικά αρώματα, όπως λεβάντα.

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τον ήχο του τρεχούμενου νερού και τον βρίσκουν απίστευτα χαλαρωτικό, επομένως ένα στοιχείο νερού θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει καλά στο αίθριο σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να ξετυλίξετε το χαλάκι γιόγκα σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Ένα αίθριο μπορεί να είναι ένας πολύ ευέλικτος χώρος, ειδικά αν γίνετε λίγο δημιουργικοί με τη φύτευση και τα έπιπλά σας.

Εάν διαθέτετε μεγάλο κήπο, θα μπορούσατε να έχετε περισσότερο από αίθριο χώρο για να εξυπηρετήσετε διαφορετικούς χώρους.

Για παράδειγμα, συνδέστε ένα αίθριο στην κουζίνα για να το χρησιμοποιήσετε ως χώρο τραπεζαρίας και μετά τοποθετήστε ένα διάδρομο σε ένα δεύτερο αίθριο στο πίσω μέρος του κήπου που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σαλόνι με άνετους καναπέδες.

Η φαντασία σας είναι το μόνο όριο, για να φτιάξετε χαλαρωτικές βεράντες που εξακολουθούν να είναι πρακτικές για τη ζωή σας.

Schreibe einen Kommentar