Οδηγός προμηθειών κατασκευής κεριών

2
Οδηγός προμηθειών κατασκευής κεριών

Εξερευνήστε την τέχνη και την επιστήμη της κατασκευής κεριών ξεκινώντας με τη σωστή επιλογή υλικών. Ακολουθεί μια λίστα με τα απαραίτητα υλικά κατασκευής κεριών για να φτιάξετε τα δικά σας κεριά από την αρχή.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Βασικές αρχές κατασκευής κεριών | Πώς να φτιάξετε κεριά

10 προμήθειες για την κατασκευή κεριών που χρειάζεστε | Ένας πλήρης οδηγός

1. Κερί κεριού

Κοντινό πλάνο λευκών νιφάδων κεριού σόγιας για την κατασκευή κεριών σε ένα κεραμικό μπολ | Οδηγός προμηθειών κατασκευής κεριών

Αυτό το υλικό είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην κατασκευή κεριών, καθώς είναι υπεύθυνο για να κρατά το φυτίλι σας αναμμένο. Πρέπει να παραμένει ανέπαφο σε κανονικές συνθήκες και να λιώνει σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Το κερί κεριών σας πρέπει να είναι ανθεκτικό στο νερό και άοσμο, με χαμηλή αντιδραστικότητα και τοξικότητα.

Η επιλογή του τέλειου κεριού για τα κεριά σας απαιτεί να εξετάσετε διαφορετικούς παράγοντες όπως η υφή, το άρωμα και το χρώμα. Εδώ είναι διάφορα είδη κεριού από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε:

 • Κηρήθρα: Από το ίδιο το όνομα, αυτό το είδος κεριού σχηματίζεται από μέλισσες. Έχει μια φυσικά γλυκιά μυρωδιά λόγω της παραγωγής μελιού. Το σημείο τήξης του είναι υψηλότερο από άλλα κεριά κεριών και καίγεται καθαρά χωρίς σκόνη και βρωμιά. Ωστόσο, εάν είστε αρχάριοι στην κατασκευή κεριών, μπορεί να σας φανεί δύσκολο να χρησιμοποιήσετε αυτό το κερί.
 • Κερί παραφίνης: Αυτό είναι το λιγότερο ακριβό και πιο συχνά χρησιμοποιούμενο κερί κεριών. Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε άρωμα και χρώμα σε αυτό, αλλά πιθανότατα θα παρατηρήσετε μαύρη αιθάλη στο δοχείο και το φυτίλι του. Διατίθεται επίσης σε διάφορα μείγματα και σημεία τήξης.
 • Είμαι κερί: Φτιαγμένο από σογιέλαιο, αυτό το κερί έχει επίσης πολλά μείγματα και σημεία τήξης. Ωστόσο, σε αντίθεση με το κερί παραφίνης, καίγεται πιο καθαρά και θα απαιτούσε περισσότερη βαφή για να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα.
 • Πράγμα τζελ: Η χρήση κεριού gel έχει ως αποτέλεσμα ημιδιαφανή κεριά. Αποτελείται από πολυμερή ρητίνη και ορυκτέλαιο. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το είδος κεριού δεν είναι αρκετά σταθερό για να στέκεται ελεύθερα μόνο του, επομένως είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε δοχεία.
 • Κερί φοίνικα: Αυτό το φυσικό κερί κεριών είναι κατασκευασμένο από φοινικέλαιο και παράγει ένα φτερωτό ή κρυσταλλωμένο σχέδιο στην επιφάνεια.

2. Φυτίλια κεριών

Κοντινό πλάνο λευκά βαμβακερά φυτίλια λάμπας λαδιού | Οδηγός προμηθειών κατασκευής κεριών

Αυτό το αντικείμενο είναι μια λωρίδα υλικού που κρατά τη φλόγα των κεριών σας. Είναι τόσο απαραίτητο όσο το κερί σας, αφού τα κεριά σας δεν θα ανάψουν χωρίς αυτό. Μόλις κάψετε το φυτίλι σας, θα αρχίσει να αποσυντίθεται και το κερί σας θα αρχίσει να λιώνει και να εξατμίζεται.

Το κερί σας θα καεί σωστά μόνο εάν το φυτίλι του έχει το σωστό πάχος ή μέγεθος. Τα πολύ μικρά φυτίλια δεν θα λιώσουν εντελώς το κερί και τα πολύ μεγάλα θα παράγουν πολύ καπνό. Λάβετε επίσης υπόψη το σχήμα και το μέγεθος του δοχείου σας, καθώς και τον τύπο κεριού και τα πρόσθετα που θα χρησιμοποιήσετε.

Όπως το κερί κεριών, τα φυτίλια έρχονται επίσης σε διάφορες μορφές και υλικά:

 • Πυρήνα: Εάν τοποθετείτε τα κεριά σας σε αναθήματα ή δοχεία, η χρήση ενός φυτιλιού με πυρήνα θα ήταν τέλεια. Μέσα στο πλεκτό ή πλεγμένο νήμα του υπάρχουν χαρτί, ψευδάργυρος και βαμβάκι που το κάνουν άκαμπτο.
 • Τετράγωνο: Αυτό το φυτίλι χαρακτηρίζεται από στρογγυλές γωνίες και τετράγωνες άκρες. Είναι καλό να χρησιμοποιείται σε κολόνες, κερί μέλισσας και κωνικά κεριά. Η άκρη του λυγίζει ελαφρώς ενώ καίγεται.
 • Επίπεδος: Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος κηροπήγιο και είναι καλύτερος για κερί που στέκονται ελεύθερα, με κολόνα και κωνικό. Είναι φτιαγμένο από μικρές κλωστές πλεγμένες ή πλεγμένες σε δέσμη. Μετά το κάψιμο, αυτό το φυτίλι θα κόψει και θα καμπυλώσει μόνο του.
 • Ειδικότητα: Για μοναδικά κεριά, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για εντομοαπωθητικά και σε λαμπτήρες λαδιού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά φυτίλια.

3. Φιτίλι

Καθώς ρίχνετε το κερί σας στο δοχείο ή στο καλούπι σας, το φυτίλι σας πρέπει να είναι στη θέση του. Χρήση ένας κάτοχος για να διασφαλίσετε ότι το φυτίλι σας δεν θα πέσει στο κερί σας.

Εάν χρησιμοποιείτε προ-κερωμένα φυτίλια που έχουν ήδη βυθιστεί σε κερί μέλισσας ή παραφίνη, η χρήση μιας βάσης φυτιλιού θα είναι ελάχιστη.

4. Καλούπια για Κεριά

Μια άλλη σημαντική προμήθεια κατασκευής κεριών θα ήταν α καλούπι κεριών. Μπορείτε να είστε δημιουργικοί στην κατασκευή κεριών με τα μοναδικά και ενδιαφέροντα σχήματά του.

Είναι συνήθως κατασκευασμένο από τρία διαφορετικά είδη υλικών – σιλικόνη, μέταλλο και πλαστικό. Ενώ μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα σχήματα χρησιμοποιώντας σιλικόνη και πλαστικό, ένα μεταλλικό καλούπι θα σας έδινε το καλύτερο φινίρισμα.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι κεριού που μπορούν να χυθούν σε καλούπια κεριών. Το κερί μέλισσας και η παραφίνη θα ήταν οι καλύτερες επιλογές σας.

Μπορείτε επίσης να είστε πολυμήχανοι και να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα στο σπίτι σας, όπως άδεια κουτιά γάλακτος ή φορμάκια για μάφιν, για να χρησιμεύσουν ως καλούπια κεριών.

5. Wicking Needle

Εξαλείψτε το άγχος του να περνάτε το φυτίλι σας μέσα από το καλούπι κεριών σας με ένα βελόνα φιάλης. Αυτό το υλικό είναι χρήσιμο ειδικά όταν πρέπει να περάσετε ένα χοντρό φυτίλι κεριού μέσα από μια μικρή τρύπα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Κεριά λεβάντας που ανακουφίζουν από το άγχος που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

6. Melting Pot

Όταν λιώνετε το κερί σας στη σόμπα, δεν πρέπει να υποβάλλεται σε άμεση θερμότητα. Χρησιμοποίησε ένα χωνευτήριο για να λιώσετε τέλεια το κερί σας.

7. Θερμόμετρο

Η κατασκευή κεριών απαιτεί να παρακολουθείτε προσεκτικά το κερί σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε α θερμόμετρο κεριών ή ένα πιστόλι υπερύθρων για έλεγχο της θερμοκρασίας.

Βεβαιωθείτε ότι το κερί σας δεν είναι πολύ ζεστό, καθώς πρέπει να προστεθούν άλλες προμήθειες όπως αρωματικά έλαια σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

8. Βαφή κεριού

Αυτό το αντικείμενο έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει χρώμα στα κεριά σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε πρώτα ότι θα λειτουργήσει καλά στο κερί σας. Θυμηθείτε ότι ορισμένοι τύποι κεριού, όπως το κερί σόγιας, θα απαιτούσαν περισσότερη εφαρμογή χρώματος.

Βαφές κεριώνέχουν πολλά είδη – υγρό, τσιπς και μπλοκ. Μια υγρή βαφή είναι η πιο εύκολη στη χρήση μιας και δεν χρειάζεται να διαλυθεί. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε ανάμειξη χρωμάτων. Όπως τα τσιπς βαφής, παράγει ανοιχτές και παστέλ αποχρώσεις στο κερί σόγιας και ανοιχτόχρωμες έως σκούρες αποχρώσεις όταν εφαρμόζεται σε παραφίνη.

Από την άλλη πλευρά, τα μπλοκ βαφής παράγουν ζωντανά και σκούρα χρώματα στο κερί σόγιας. Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε σε μεγάλες παρτίδες παραφίνης για εύκολο χρωματισμό.

9. Άρωμα ή Αιθέρια Έλαια

Τα ευχάριστα αρώματα θα ήταν ένα ευχάριστο πρόσθετο σε κάθε κερί. Κάντε τα κεριά σας αρωματικά προσθέτοντας μια ουγγιά λάδι για κάθε κιλό κεριού κεριού.

Ενώ αρωματικά έλαια έχουν το πιο αξιόπιστο και σταθερό άρωμα, τα αιθέρια έλαια είναι πιο φυσικά αφού εξάγονται από μέρη φυτών. Τα αρωματικά έλαια προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία όταν πρόκειται για αρώματα. Ωστόσο, εάν είστε ευαίσθητοι ή αλλεργικοί σε ορισμένα είδη αρωμάτων, τα αιθέρια έλαια είναι μια καλύτερη επιλογή. Χρησιμοποιούνται επίσης στην αρωματοθεραπεία και άλλες θεραπείες.

10. Βαζάκια κεριών

Αναβαθμίστε τα ελεύθερα κεριά σας και χρησιμοποιήστε τα μοντέρνα βάζα αντι αυτου. Είναι μια τέλεια εναλλακτική στα παραδοσιακά σχέδια και είναι επίσης ευέλικτα καθώς μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε κερί σε αυτό.

Δώστε στα κεριά σας τέλειο φινίρισμα με οποιοδήποτε δοχείο ή βάζο της επιλογής σας. Μπορείτε να επιλέξετε από βάζα με λεία και γυαλισμένη επιφάνεια ή παγωμένα για να κρύψετε τις ατέλειες στο κερί σας.

Με πλήρη προμήθειες κατασκευής κεριών, μπορείτε να δείξετε τη δημιουργικότητά σας και να εξατομικεύσετε τα κεριά σας. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από την CandleScience για να μάθετε πώς να φτιάξετε τα δικά σας αρωματικά κεριά από κερί σόγιας:

ΕλαφριάΕλαφριά

Η κατασκευή κεριών μπορεί να είναι εύκολη, διασκεδαστική και ασφαλής, αρκεί να έχετε τις απαραίτητες προμήθειες. Προσαρμόστε τα κεριά σας και κάντε τα δώρο στην οικογένεια και τους φίλους σας αυτές τις γιορτές.

Τι άλλες προμήθειες κατασκευής κεριών έχετε στο μυαλό σας; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Επόμενο:

 • Κερί DIY Prism Mason Jar
 • Πώς να φτιάξετε ένα μίζα στο σπίτι | Δεξιότητες Κατοικίας
 • 50 συμβουλές και κόλπα κηπουρικής για να γίνετε επιτυχημένος οικοδεσπότης

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, Pinterestκαι Facebook!

Schreibe einen Kommentar