Η «ανοιχτή» ερώτηση: HWRC και COVID-19

5
Η «ανοιχτή» ερώτηση: HWRC και COVID-19

Τη στιγμή της γραφής, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην έκτη εβδομάδα τουαπαγόρευση κυκλοφορίας», ο άτυπος όρος για το περιορισμούς η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του COVID-19. Είναι δύσκολο να βρεθεί μέρος της κοινωνίας που να μην έχει επηρεαστεί, με τις υπηρεσίες απορριμμάτων να μην αποτελούν εξαίρεση.

Ενώ τα δημοτικά συμβούλια κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσουν τις υπηρεσίες συλλογής στο πεζοδρόμιο, τα κέντρα ανακύκλωσης οικιακών απορριμμάτων (HWRC) έχουν πληγεί σοβαρά: ένα πρόσφατο επισκόπηση διαπίστωσε ότι περίπου το 94% των αρχών διάθεσης απορριμμάτων (WDA) στην Αγγλία έχουν κλείσει προσωρινά τα HWRC τους. Τώρα, η κυβέρνηση είναι ενθαρρυντικό τα συμβούλια να εξετάσουν πώς θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τοποθεσίες. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε γιατί οι υπηρεσίες HWRC είναι σημαντικές και οι διάφορες οδηγίες που έχουν εμφανιστεί σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Πλευρικό αμορτισέρ τροφοδοσίας

Το κύριο ανησυχίες που έχουν τεθεί σχετικά με το κλείσιμο των HWRC είναι η ταλαιπωρία που προκαλεί στους ανθρώπους και οι φόβοι ότι μπορεί να επιδεινώσει την ανατροπή της μύγας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του κλεισίματος των κέντρων ανακύκλωσης εκτείνονται πέρα ​​από τους άμεσους χρήστες και το προσωπικό του ιστότοπου, επεκτείνοντας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού που ακολουθεί. Τα δημοτικά συμβούλια βλέπουν μια αύξηση στα οικιακά απορρίμματα που παρουσιάζονται στο πεζοδρόμιο, καθώς οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και δεν μπορούν να μεταφέρουν τα απόβλητα στο «άκρο». Για να γίνει πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει χαλαροί κανόνες σε σταθμούς μεταφοράς για να επιτραπεί η αποθήκευση περισσότερου υλικού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, η αύξηση των απορριμμάτων οδήγησε αρχικά ορισμένα συμβούλια να επικεντρώσουν τους πόρους στη συλλογή υπολειμμάτων απορριμμάτων και στην ανακύκλωση και να σταματήσουν προσωρινά τη συλλογή απορριμμάτων κήπου. Με τα HWRC επίσης κλειστά, η βιομηχανία κομποστοποίησης επλήγη σκληρά, αν και αυτές οι επιπτώσεις θα πρέπει να μειωθούν, τώρα που περισσότερα από τα τρία τέταρτα των συμβουλίων διαθέτουν συλλογές απορριμμάτων κήπου.

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες ύλες ξυλείας μειώνονται κατά περίπου 90%. Έχει επίσης αναφερθεί ότι η διαθεσιμότητα παλιοσίδερων έχει μειωθεί σημαντικά και ότι περίπου το 10% της ενέργειας από εγκαταστάσεις απορριμμάτων δεν λειτουργούν με κανονική δυναμικότητα.

Μια άλλη ανησυχία είναι πώς το κλείσιμο των HWRC, που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις προσπάθειες των WDA για συλλογή απορριμμάτων για ανακύκλωση, μειώνει την πιθανότητα επίτευξης στόχων ανακύκλωσης. Στην Ουαλία, τα συμβούλια έχουν θεσμοθετημένους στόχους και η μη τήρησή τους επιφέρει οικονομικές κυρώσεις. Η διατήρηση της υγείας του προσωπικού και των κατοίκων πρέπει να είναι η προτεραιότητα, αλλά ίσως χρειαστεί να ληφθούν υπόψη οι μοναδικές προκλήσεις που έχει θέσει ο COVID-19 για τη διαχείριση απορριμμάτων φέτος – αν και η έκταση του αντίκτυπου δεν είναι ακόμη σαφής.

Ανοιχτή σεζόν

Τώρα η μουσική διάθεση αλλάζει για να ευνοήσει την επαναλειτουργία των HWRC. Αυτό δεν προέρχεται αποκλειστικά από υπουργούς: επισκόπηση Τα δεδομένα δείχνουν ότι το 84% των WDA έχουν τώρα ένα σχέδιο για να ανοίξουν ξανά τουλάχιστον ορισμένα HWRC, αν και το χρονικό πλαίσιο ποικίλλει:

«Το 11% των ερωτηθέντων… πρότεινε ότι αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, το 37%, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, το 46% (το μεγαλύτερο μερίδιο), τον επόμενο μήνα και το 6%, σε περισσότερο από ένα μήνα».

Μπορεί όμως αυτό να γίνει με ασφάλεια; Της κυβέρνησης θέση σε αυτό είναι κάπως μπερδεμένο. Αναφέρει ότι:

„[t]δεν υπάρχει νομικός λόγος για τον οποίο τα HWRC δεν μπορούν να είναι ανοιχτά και όπου είναι δυνατόν, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να επιδιώκουν να διατηρήσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες HWRC για τους κατοίκους τους για την απόρριψη των απορριμμάτων».

Ενώ τονίζει επίσης – χειρονομία προς το lockdown Κανονισμοί – ότι „[h]Οι κάτοχοι θα πρέπει να μεταφέρουν τα απόβλητα σε ένα HWRC μόνο εάν δεν μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο σπίτι και δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές απόρριψης».λέει ότι τα συμβούλια δεν πρέπει να λάβουν μέτρα για να ελέγξουν αυτόν τον περιορισμό:

«Το προσωπικό που εργάζεται στα HWRC δεν θα πρέπει να αναμένεται να καθορίσει εάν οι επισκέπτες των HWRC:

  • κάνουν ένα νόμιμο ταξίδι
  • φέρνουν αντικείμενα που μπορούν ή δεν μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο σπίτι

Η αστυνομία δεν μπορεί να αξιολογήσει τι είναι ή όχι νόμιμο ταξίδι σε ένα HWRC και δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει σε αυτό το θέμα.»

Ίσως είναι δυνατό να μειωθεί η πιθανότητα οι ιδιοκτήτες να έχουν λόγο να επισκεφτούν ένα HWRC κάνοντας προσωρινές αλλαγές στις συλλογές στο πεζοδρόμιο, όπως χαλάρωση των περιορισμών για τα παράπλευρα απόβλητα.

Δωρεάν συμβουλές

Είναι σαφές ότι η επαναλειτουργία των χώρων εντός του τρέχοντος κλίματος θα παρουσιάσει μια νέα σειρά προκλήσεων για την υγεία και την ασφάλεια πέρα ​​από εκείνες με τις οποίες ήδη αντιμετωπίζουν οι ιστότοποι, και αρκετοί οργανισμοί έχουν υποβάλει οδηγίες για το εάν και πώς θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τα HWRC.

 • Ένα πρόσφατο Σουέζ κανω ΑΝΑΦΟΡΑ υποστηρίζει ότι «μόνο εάν τα υπολείμματα ή τα απόβλητα τροφίμων δεν είχαν καθεστώς συλλογής (όποιας σπάνιας συχνότητας) θα ήταν νόμιμο να ανοίξει ένα HWRC υπό τους τρέχοντες Περιορισμούς», αν και συνεχίζει να προτείνει τρόπους για να γίνει ασφαλέστερη η λειτουργία τους.
 • Καθοδήγηση από αντιπροσωπευτικά όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης προτείνει ότι απαιτείται αξιολόγηση κινδύνου για κάθε τοποθεσία που προτείνει να ανοίξει ξανά και ότι το αποτέλεσμα «ενδέχεται να καθορίσει ότι ορισμένοι ιστότοποι δεν θα μπορούν να επανεκκινήσουν ή ότι μπορούν να επανεκκινήσουν μόνο με τροποποιήσεις».
 • Εν τω μεταξύ, η Veolia δημοσίευσε οδηγία σχετικά με το πώς να ανοίξουν τα HWRC για να «επιτρέψουν τις επισκέψεις… που είναι απαραίτητες για την πρόληψη τραυματισμών, ασθένειας ή βλάβης στους κατοίκους».
 • Άλλες οδηγίες έχουν δημοσιευτεί από Defra και το Φόρουμ για την ασφάλεια και την υγεία της βιομηχανίας αποβλήτων (ΕΠΙΘΥΜΙΑ).

Οι WDA θα πρέπει να αφομοιώσουν αυτές τις διάφορες πηγές καθοδήγησης προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν έναν ασφαλή τρόπο εργασίας στους ιστότοπούς τους.

Ξεχωριστοι ΔΡΟΜΟΙ

Αν και υπάρχουν ορισμένες διαφορές στο περιεχόμενο, ο κοινός πρωταρχικός στόχος είναι να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την παροχή υπηρεσιών διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία του προσωπικού και του κοινού – κυρίως περιορίζοντας τον αριθμό των στενών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των ανθρώπων. Δεδομένου ότι η κατεύθυνση του ταξιδιού φαίνεται τώρα να είναι προς το άνοιγμα εκ νέου, αξίζει να συνοψίσουμε μερικές από τις κύριες συστάσεις:

 • Περιορισμός του αριθμού των ατόμων που επισκέπτονται τον ιστότοπο – Είναι σημαντικό οι τοποθεσίες να μην κατακλύζονται, αλλά ο απλώς περιορισμός του αριθμού των αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες ουρές. Πιθανά μέτρα για τον έλεγχο των αριθμών περιλαμβάνουν τη χρήση ενός διαδικτυακού συστήματος κρατήσεων, αν και αυτό θα απαιτούσε χρόνο για να ρυθμιστεί. ή άνοιγμα για συγκεκριμένες περιοχές ταχυδρομικού κώδικα σε διαφορετικές ημέρες. Ίσως είναι λογικό να επιτρέπονται μόνο οχήματα μίας χρήσης στην τοποθεσία για να περιοριστεί ο αριθμός των ατόμων. Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να κοινοποιηθούν ευρέως και να αποτελέσουν την πρόκληση της επιβολής τους στην πύλη. Οι ουρές στον αυτοκινητόδρομο παραμένουν ένας κίνδυνος, ο οποίος θα πρέπει να διαχειρίζεται το προσωπικό του εργοταξίου και οι υπεύθυνοι υπηρεσιών.
 • Περιορισμός του αριθμού των δοχείων σε λειτουργία και των αποδεκτών υλικών – Ο στόχος ενός τέτοιου μέτρου είναι να εξαπλωθούν οι επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον ιστότοπο για τη διευκόλυνση της κοινωνικής απόστασης. Είναι επίσης συνεπές με την πρόταση της κυβέρνησης ότι τα HWRC πρέπει να ανοίγουν μόνο για υλικό που δεν μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια στο σπίτι ή να συλλεχθεί στο πεζοδρόμιο. Ωστόσο, η αλλαγή του «κανονικού» σε σχέση με τα υλικά που γίνονται δεκτά επιτόπου θα απαιτούσε σαφή επικοινωνία με τους κατοίκους σχετικά με τη διαθέσιμη υπηρεσία. Τέτοιοι περιορισμοί μπορεί να καταστήσουν τη διαχείριση ευκολότερη βραχυπρόθεσμα, αλλά θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση της ανακύκλωσης, με τα δυνητικά ανακυκλώσιμα υλικά να εκτρέπονται στο υπολειμματικό ρεύμα.
 • Τήρηση κοινωνικής απόστασης επί τόπου – Ενώ και τα δύο παραπάνω μέτρα θα βοηθήσουν στη μείωση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ του κοινού και του προσωπικού του ιστότοπου, η διατήρηση απόστασης τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των ατόμων είναι σημαντική για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ανασταλεί το προσωπικό του εργοταξίου που βοηθά το κοινό με την εκφόρτωση υλικού. και πάλι, η κοινοποίηση αυτής της αλλαγής θα αποτρέψει τη σύγχυση στον ιστότοπο όταν το κοινό χρησιμοποιεί την υπηρεσία.
 • Βελτιωμένος καθαρισμός χώρου και ΜΑΠ – οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να εφαρμόζουν πιο τακτικό καθαρισμό των «σημείων επαφής», όπως τα κιγκλιδώματα και οι χώροι γραφείων του εργοταξίου, για να μειωθεί η πιθανή μετάδοση της νόσου. Το προσωπικό μπορεί επίσης να απαιτήσει πρόσθετα ΜΑΠ, συμπεριλαμβανομένων μάσκες προσώπου και πρόσβαση σε σημεία απολύμανσης χεριών, για να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης.

Αυτά τα μέτρα θα συμβάλουν κατά κάποιο τρόπο στην παροχή μιας βραχυπρόθεσμης λύσης που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία ορισμένων HWRC. Ωστόσο, παραμένει αβεβαιότητα σχετικά με το πόσα άτομα θα κρίνουν απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσουν και πόσο καιρό θα χρειαστούν ειδικές ρυθμίσεις. Εάν πρόκειται να παλέψουμε με το COVID-19 για πολλούς επόμενους μήνες, όπως φαίνεται πιθανό να εκκρεμεί η ανάπτυξη ενός εμβολίου, οι χειριστές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε πιο ουσιαστικές αλλαγές τοποθεσιών προκειμένου να επιτραπεί το άνοιγμα περισσότερων τοποθεσιών με ασφάλεια – ειδικά εάν Τα μέτρα lockdown χαλαρώνουν και το κοινό περιμένει μια επιστροφή σε κάτι σαν το business as usual.

Προτεινόμενα εικόνα: Alan Tennyson (CC BY-SA 4.0), μέσω Wikimedia Commons.

Schreibe einen Kommentar