Εγκατάσταση κάδου απορριμμάτων 101: Σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε (Μέρος 1)

7
Εγκατάσταση κάδου απορριμμάτων 101: Σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε (Μέρος 1)

«Πόσοι κάδοι απορριμμάτων πρέπει να εγκατασταθούν σε αυτήν την περιοχή;»

Αυτή είναι μια ερώτηση που συχνά περνά από το μυαλό όσων επιβλέπουν τη διαχείριση των απορριμμάτων για πόλεις και τοποθεσίες όπως πάρκα ψυχαγωγίας, πανεπιστήμια, εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια. Πολλοί δήμοι και επιχειρήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει απάντηση και πολλοί θα πάρουν την απόφασή τους αντιδραστικά βάσει καταγγελιών. Δηλαδή, εγκαθιστούν περισσότερους κάδους όταν υπάρχουν πολυάριθμα παράπονα από κατοίκους/πελάτες για έλλειψη κάδων και αντιστρόφως αφαιρούν τους κάδους όταν συνειδητοποιούν ότι οι περισσότεροι κάδοι δεν έχουν γεμίσει ή οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τους κάδους απορριμμάτων που προσελκύουν παράνομη απόρριψη.

Αν και είναι κατανοητό γιατί οι χώροι εξακολουθούν να ακολουθούν την αντιδραστική προσέγγιση, αν λάβει κανείς υπόψη το αυξανόμενο κόστος εργασίας και τις πρόσθετες δαπάνες για υπηρεσίες διάθεσης απορριμμάτων, μπορεί να δει τη σημασία της ύπαρξης ενός σαφούς σχεδίου εγκατάστασης με τον βέλτιστο αριθμό κάδων. Όταν σκεφτόμαστε την αρχική μας ερώτηση, είναι πολύ λογικό να την αναλύσουμε για να αποτυπώσουμε πλήρως την πολυπλοκότητά της:

  1. Ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος στον εαυτό του πριν αποφασίσει για τον αριθμό των κάδων απορριμμάτων που θα εγκαταστήσει;
  2. Ποιοι δείκτες χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν ότι έχετε εγκαταστήσει τον αριθμό των κατάλληλων κάδων απορριμμάτων;
  3. Ποιοι είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την τοποθέτηση των κάδων;

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε την ερώτηση 1 ως μέρος μιας σειράς 3 μερών όπου θα αναλύσουμε πώς να καταλάβουμε τη διαδικασία βελτιστοποίησης της εγκατάστασης του κάδου απορριμμάτων. Στο μέρος 1, θα απαριθμήσουμε ερωτήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος πριν αποφασίσει για τον αριθμό των κάδων.

1. Πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα στον χώρο;

Η μείωση του κόστους συλλογής απορριμμάτων και η βελτίωση της καθαριότητας αποτελούν πάντα συμβιβασμό. Σε ένα μέρος όπως τα λούνα παρκ και τα εμπορικά κέντρα όπου η καθαριότητα είναι εξαιρετικά σημαντική, οι άνθρωποι μαζεύουν σκουπίδια περισσότερες από 10 φορές την ημέρα. Η υπερχείλιση σκουπιδιών είναι απλώς απαράδεκτη σε αυτούς τους χώρους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει κάποιο περιθώριο για μια μικρή υπερχείλιση όταν πρόκειται για κάδους στο δρόμο στις πανεπιστημιουπόλεις. Σε αυτό το σενάριο, το πόσο γρήγορα η διοίκηση μπορεί να αντιμετωπίσει μια υπερχείλιση όταν συμβαίνει είναι πιο σημαντικό από το να αποτρέψει πλήρως τις υπερχειλίσεις. Συμπερασματικά, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε το πρότυπο καθαριότητας για να υπολογίσετε τον αριθμό των κάδων απορριμμάτων που πρέπει να εγκατασταθούν.

2. Η αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται κατ‘ απαίτηση ή σε σταθερή διαδρομή;

Μια περιοχή που απαιτεί συλλογές από οχήματα και είναι πιο χαλαρή όσον αφορά την καθαριότητα, συνδέεται γενικά με βάση μια σταθερή διαδρομή και όχι βάσει ζήτησης. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας συλλογής σταθερών διαδρομών είναι να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τη στάθμιση διαφορετικών επιλογών και αποφάσεων, καθώς όλα είναι προκαθορισμένα. Εάν η κατάστασή σας πληροί κάποιο από τα ακόλουθα 3 κριτήρια, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταβείτε στη συλλογή κατ‘ απαίτηση:

  1. Οι ώρες που γεμίζουν τα σκουπίδια διαφέρουν πολύ μεταξύ των κάδων (δηλαδή οι κάδοι απορριμμάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες θα γεμίζουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας). Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να αυξηθεί η αναλογία των συλλογών κατά παραγγελία για να βελτιωθεί η απόδοση.
  2. Η καθαριότητα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σας και θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο καθαρό περιβάλλον σε σύγκριση με πριν. Είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί εντελώς η υπερχείλιση εάν δεν παρακολουθείτε τους κάδους και δεν προσαρμόζετε τη διαδρομή και το χρονοδιάγραμμα συλλογής ανάλογα.
  3. Η συλλογή πραγματοποιείται από άτομα που περπατούν με καρότσια και όχι με οχήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητες οι συλλογές κατ‘ απαίτηση επειδή απαιτείται περισσότερος χρόνος για να καλυφθούν όλα τα σημεία μιας διαδρομής με τα πόδια παρά με ένα απορριμματοφόρο.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν σε θέση να σας βοηθήσει να επαναξιολογήσετε τις ανάγκες συλλογής απορριμμάτων σας θέτοντας ερωτήσεις που θα έπρεπε να κάνετε στον εαυτό σας, ακόμη και πριν σκεφτείτε τον αριθμό των κάδων απορριμμάτων που πρέπει να εγκατασταθούν. Τώρα που καταλαβαίνετε καλύτερα τις προτεραιότητές σας και μπορείτε να λάβετε μια απόφαση σχετικά με τις εγκαταστάσεις κάδου απορριμμάτων, συντονιστείτε στο μέρος 2 για να μάθετε πώς να προσδιορίσετε ότι έχετε εγκαταστήσει τον κατάλληλο αριθμό κάδων απορριμμάτων.

Το Infographic περιγράφει τη σχέση μεταξύ κόστους και καθαριότητας, καθώς και πότε οι άνθρωποι πρέπει να στραφούν στη συλλογή απορριμμάτων κατ' απαίτηση

Schreibe einen Kommentar