Γιατί υπάρχουν τόσο λίγοι κάδοι απορριμμάτων στις μεγάλες πόλεις;

2
Γιατί υπάρχουν τόσο λίγοι κάδοι απορριμμάτων στις μεγάλες πόλεις;

Περπατάτε στους δρόμους μιας πολυσύχναστης πόλης και μόλις τελειώσατε το φλιτζάνι του καφέ σας. Θέλετε να απαλλάξετε το χέρι σας από τα σκουπίδια, οπότε φυσικά αναζητάτε πού μπορείτε να τα πετάξετε. Αν και σίγουρα μπορείτε και θα βρείτε κάδους στο δρόμο, πολύ συχνά πρέπει να περπατήσετε για να δείτε έναν, ή ακόμα χειρότερα, πρέπει να τον κρατάτε μέχρι να μπείτε σε ένα κτίριο που έχει κάδο απορριμμάτων.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις κάδους στους δρόμους των μεγάλων πόλεων; Για να σας δώσω μερικά ακριβή στοιχεία, η πόλη του Λονδίνου (όχι ολόκληρη η μητρόπολη, αλλά το Square Mile) έχει 46 κάδους στα 2,90 χλμ.2 περιοχή (ή στο «τετραγωνικό μίλι» του). Αυτό είναι περίπου 15 κάδοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ας δούμε μερικά στοιχεία σε μεγαλύτερες περιοχές: η πόλη του Λος Άντζελες, η οποία είχε πάνω από 6000 κάδους σε ένα σημείο, διατηρούσε μόνο περίπου 1000 κάδους δρόμου σε μια περιοχή 1213,8 ​​χλμ.2 (λιγότερο από 1 κάδο ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) το 2015. Ήταν μια από τις πλατφόρμες του Δημάρχου Garcetti να κάνει αυτόν τον αριθμό 5000, έναν στόχο προς τον οποίο η πόλη σημειώνει σταθερή πρόοδο. Η πόλη της Σεούλ είχε 6940 κάδους σε μια έκταση 605,21 km2 (μόλις 11 κάδους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) και πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2019, φιλοξένησε μια συζήτηση και συζήτηση με 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτών, ειδικών περιβάλλοντος και υγιεινής, και αξιωματούχων της πόλης για το θέμα των κάδων απορριμμάτων. Η απόφαση να αυξηθεί ή να μειωθεί ο αριθμός ήταν στην ημερήσια διάταξη, ειδικά επειδή η αρχική προσπάθεια μείωσης των κάδων απορριμμάτων (7607 το 1995 σε 3707 το 2007) τελικά είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή επανεγκατάσταση των κάδων κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας, επαναφέροντας τους αριθμούς στο πρωτότυπο.

Στις περιπτώσεις του Λος Άντζελες και της Σεούλ, γιατί αφαιρέθηκαν αρχικά οι κάδοι απορριμμάτων για να εγκατασταθούν ξανά; Ενώ πολλοί θα καλωσόριζαν την εγκατάσταση κάδων στο δρόμο και υποβάλλουν καταγγελίες ή αιτήματα ζητώντας περισσότερους κάδους, άλλοι υποβάλλουν ταυτόχρονα καταγγελίες ή αιτήματα ζητώντας το ακριβώς αντίθετο – την αφαίρεση των υπαρχόντων κάδων. Ίσως υπάρχει μια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εκείνων που κυκλοφορούν στις πόλεις και των ιδιοκτητών καταστημάτων που δεν θέλουν να έχουν ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων μπροστά στα καταστήματά τους. Η διοίκηση της πόλης γενικά δεν καλωσορίζει πάντα τους κάδους του δρόμου. αν και οι κάδοι απορριμμάτων συγκεντρώνουν τα απόβλητα σε μια περιοχή, αυτό προκαλεί προβλήματα όπως παράνομη απόρριψη, δυσάρεστη θέα και παράσιτα.

Υπάρχει και θέμα ασφάλειας. Το Λονδίνο, το Τόκιο και η Βοστώνη είναι μερικές από τις πόλεις που δυστυχώς έχουν βιώσει κρούσματα τρομοκρατίας από βόμβες που τοποθετήθηκαν σε δημόσιους κάδους απορριμμάτων. Οι πόλεις αφαίρεσαν τους κάδους μετά από τέτοιες τραγωδίες και πολλές ακολούθησαν το παράδειγμά τους ως προληπτικό μέτρο, αν και αν οι βόμβες τοποθετήθηκαν ή όχι στους κάδους είναι αντικείμενο συζήτησης σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια, ορισμένες μεγάλες πόλεις αποφάσισαν να θυσιάσουν την άνεση των πεζών και μείωσαν τον αριθμό των κάδων του δρόμου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ορισμένες πόλεις αναζητούν μια εναλλακτική λύση που μπορεί να ικανοποιήσει και τα δύο μέρη: πεζούς που θέλουν περισσότερους κάδους για λόγους ευκολίας και ιδιοκτήτες καταστημάτων που θέλουν λιγότερους κάδους για να διατηρούν τις βιτρίνες τους καθαρές και τις γειτονιές τους ασφαλείς. Στην περίπτωση της Βαλτιμόρης, η πόλη αναζητούσε έναν έξυπνο κάδο που μπορεί να μειώσει την υπερχείλιση των απορριμμάτων συμπυκνώνοντας τα απόβλητα. Το CleanCUBE της Ecube Labs ήταν η σωστή λύση για την πόλη.

Ο κάδος που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια έχει έναν πατενταρισμένο συμπιεστή μετάδοσης κίνησης x-frame που συμπιέζει τα απόβλητα, ώστε να μπορεί να χωρέσει έως και 8 φορές την τυπική χωρητικότητα. Μετρά επίσης το επίπεδο πλήρωσης και στέλνει αυτά τα δεδομένα στην πλατφόρμα λογισμικού μας, όπου η προγνωστική ανάλυση παρέχει βελτιστοποιημένους χρόνους συλλογής, ώστε οι συλλέκτες να μπορούν να βεβαιωθούν ότι συλλέγουν προτού υπάρξει υπερχείλιση. Οι οδοκαθαριστές δεν χρειάζεται να μαζεύουν τα σκουπίδια σχεδόν όσο παλιά, και ωστόσο είναι σε θέση να εξαλείψουν την υπερχείλιση των απορριμμάτων. Επιπλέον, ένα άνοιγμα χοάνης που ανοίγει με πτερύγια εμποδίζει την είσοδο πλασμάτων και μπορεί να κλειδωθεί από απόσταση, επιτρέποντας στην πόλη να αποτρέψει την τοποθέτηση επικίνδυνων υλικών μέσα στους κάδους κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων. Τελικά, η πόλη της Βαλτιμόρης απέτρεψε την υπερχείλιση των απορριμμάτων και προστάτευσε την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς να χρειάζεται να ξεφορτωθούν τους κάδους του δρόμου.

Με την ώθηση προς τις πρωτοβουλίες έξυπνων πόλεων, υπάρχει ένα όραμα οι πόλεις να είναι πιο βολικές, καθαρές και ασφαλείς. Οι κάδοι του δρόμου και η διαχείριση των δημόσιων απορριμμάτων διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο σε αυτό το όραμα. Ελπίζουμε να δούμε να εφαρμόζονται πιο αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, όπως έξυπνοι κάδοι στους δρόμους που έκαναν χαρούμενους τόσο τους πεζούς όσο και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Διευκρίνιση: Το Λονδίνο αναφέρεται στην πόλη του Λονδίνου

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Schreibe einen Kommentar