Αντιμετώπιση υπερχείλισης απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του COVID-19

4
Αντιμετώπιση υπερχείλισης απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του COVID-19

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων με τον COVID-19, ήταν πιο σημαντικό από ποτέ να αξιολογήσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε καλύτερα τις πρακτικές που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας. Έχοντας αντιμετωπίσει έναν ιό που μπορεί να προσβληθεί με διάφορους τρόπους, είναι σημαντικό να ελαχιστοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη επαφή με πιθανώς μολυσμένες επιφάνειες και να μειώσετε τον αριθμό των στενών αλληλεπιδράσεων. Ενώ για πολλούς, η ζωή έχει τεθεί σε παύση καθώς εργάζονται από το σπίτι, εξακολουθούν να δημιουργούνται απορρίμματα και πρέπει να φροντίζονται από άλλα μέλη της κοινωνίας.

Κοντινό πλάνο της πινακίδας του νοσοκομείου που δείχνει την πτέρυγα COVID-19

Εκτός από την ανησυχία για τα βακτήρια και τους ιούς που υπάρχουν στα απορρίμματα, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη πώς οι υπερχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων αποτελούν ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής νέων βακτηρίων. Τα απόβλητα που χύνονται έξω από τον κάδο θα προσελκύσουν έντομα και παράσιτα που θα μεταφέρουν και θα διαδώσουν βακτήρια σε όλη την πόλη. Στην περίπτωση του ιού COVID-19, επειδή ο ιός αρχικά μεταδόθηκε από ζώο σε άνθρωπο, δεν μπορούμε να εξαλείψουμε την πιθανότητα οι αρουραίοι, οι αδέσποτοι σκύλοι και τα ρακούν που συχνάζουν κοντά σε κάδους απορριμμάτων για φαγητό να είναι φορείς ιών. Εκτός από την απειλή που αποτελούν για τη διάδοση του COVID-19, είναι γνωστό ότι αυτά τα ζώα παίζουν τεράστιο ρόλο στη διάδοση της σαλμονέλας, η οποία προκαλεί τυφοειδή πυρετό, τροφική δηλητηρίαση, γαστρεντερίτιδα και άλλες σημαντικές ασθένειες.

Ιός στο μικροσκόπιο, οπτικά παρόμοιος με τον COVD-19
Τα παράσιτα σκάβουν στον κάδο απορριμμάτων και πιθανόν να λειτουργούν ως φορείς του COVID-19

Για τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες όπως το προσωπικό του εστιατορίου και οι ταχυμεταφορείς που εξακολουθούν να πρέπει να έρχονται στο χώρο εργασίας τους, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκτεθούν σε βακτήρια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγιεινής που πρέπει να αλληλεπιδράσουν άμεσα με τη διάθεση των απορριμμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους για χάρη της δημόσιας υγείας. Στην καθημερινή τους λειτουργία, κινδυνεύουν ήδη από ασθένειες λόγω δαγκωμάτων ζώων που τρέφονται με τα απόβλητα και μολυσμένων πληγών ως αποτέλεσμα του απευθείας χειρισμού αιχμηρών αντικειμένων, βελόνων και επικίνδυνων απορριμμάτων. Ακόμη και με τον προστατευτικό εξοπλισμό τους, οι εργαζόμενοι στην υγιεινή πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις δυνητικά μολυσμένες επιφάνειες των κάδων απορριμμάτων. Καθώς οι άνθρωποι πηγαίνουν να πετάξουν τα απορρίμματά τους, μπορεί να εξαπλώνονται και να εκτίθενται σε ιούς που βρίσκονται στις λαβές και στα καπάκια των κάδων απορριμμάτων.

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτά τα ζητήματα στη διαχείριση απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του COVID-19;

Την εποχή πριν από τον COVID-19, οι πόλεις θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να καταπολεμήσουν τους υπερχειλισμένους κάδους εγκαθιστώντας μεγαλύτερους κάδους ή προσλαμβάνοντας περισσότερους εργάτες αποχέτευσης, αλλά δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης και των προβλημάτων που περιγράφονται παραπάνω, ίσως είναι καλύτερο να σκεφτούμε λύσεις που θα μείωναν την επιφάνεια και τον άνθρωπο. επικοινωνήστε καθώς και εξοικονομήστε χρήματα. Αντί να τοποθετούν μεγαλύτερους κάδους, οι πόλεις μπορούν να επιλέξουν κάδους συμπίεσης απορριμμάτων που μπορούν να χωρέσουν έως και 8 φορές περισσότερα απόβλητα από τους παραδοσιακούς κάδους απορριμμάτων και να προσφέρουν κλειστά ανοίγματα που περιορίζουν την πρόσβαση σε έντομα και παράσιτα. Επιπλέον, οι κάδοι με πεντάλ για τα πόδια επιτρέπουν στους ανθρώπους να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους χωρίς να αγγίζουν τους κάδους με τα χέρια τους. Για τις πόλεις που δεν θέλουν να επενδύσουν στην αντικατάσταση των κάδων τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αισθητήρες που παρακολουθούν συνεχώς και εξ αποστάσεως δεδομένα σε επίπεδο πλήρωσης για να αποτρέψουν την υπερχείλιση των απορριμμάτων. Η χρήση αυτών των διαλυμάτων μεμονωμένα ή σε συνδυασμό έχει ως αποτέλεσμα:

1) Οι εργαζόμενοι στην υγιεινή να αποστέλλονται όταν οι κάδοι απορριμμάτων είναι εντελώς γεμάτοι

2) προγραμματισμός δρομολογίων συλλογής εκ των προτέρων για αποτελεσματικότερη χρήση του χρόνου και των πόρων

3) μειωμένη επαφή με μολυσμένες επιφάνειες κάδων απορριμμάτων.

Το μοντέλο χοάνης και πεντάλ ποδιού CleanCUBE που επιτρέπει την απόρριψη απορριμμάτων χωρίς χέρια, κάτι που είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια του COVID-19
Το μοντέλο χοάνης και πεντάλ ποδιού CleanCUBE

Καθώς οι πόροι είναι πιεσμένοι, εμείς ως παγκόσμια κοινότητα πρέπει να εφαρμόσουμε ασφαλέστερες και αποτελεσματικές λύσεις που θα μας βοηθήσουν να λάβουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές πρακτικές. Σε αυτόν τον αγώνα κατά του COVID-19, η πρόληψη της υπερχείλισης απορριμμάτων και η έγκαιρη αποστολή συλλογών είναι υψίστης σημασίας για την προστασία της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων. Με αποστολή να κάνει τη διαχείριση απορριμμάτων πιο ασφαλή και καθαρή για τις πόλεις σε όλο τον κόσμο, η Ecube Labs αναπτύσσει συνεχώς λύσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο τόσο για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία διαχείρισης απορριμμάτων όσο και για τους πολίτες.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Schreibe einen Kommentar