Ένας οδηγός για την αφυδάτωση των μήλων

3
Ένας οδηγός για την αφυδάτωση των μήλων

Η αφυδάτωση των μήλων ακούγεται σαν μια δύσκολη δουλειά, αλλά είναι εκπληκτικά εύκολο να γίνει, ακόμη και τα παιδιά σας μπορούν να σας βοηθήσουν. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για την αφυδάτωση των μήλων και κάντε τη διαδικασία ένα δέσιμο για όλη την οικογένεια.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Κορυφαίες 17 συνταγές για υγιεινά αφυδατωμένα φρούτα που μπορείτε να φτιάξετε αυτόν τον χειμώνα

Αφυδάτωση μήλων με 3 τρόπους | έναν οδηγό βήμα προς βήμα

Αφυδάτωση μήλων με χρήση αφυδατωτή τροφίμων

χαμογελαστή γυναίκα τεχνικός τροφίμων που εργάζεται στο | αποξηραμένα φρούτα

Θα χρειαστείς:

 • Μεγάλο μπολ
 • 2 φλιτζάνια νερό
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη κιτρικό οξύ ή χυμό λεμονιού
 • αφυδατωτή

Οδηγίες:

 1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε δύο φλιτζάνια νερό με μισό κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ σε σκόνη και ανακατέψτε καλά. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού.
 2. Κόψτε τα φρούτα σας σταυρωτά, πάχους περίπου 1/3 ίντσας και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τους σπόρους.
 3. Μουλιάστε τα μήλα σας για 10 λεπτά στο διάλυμα που φτιάξατε νωρίτερα. Αυτό γίνεται για να μειώσει το ρόδισμα αφού είναι ήδη κομμένα σε φέτες.
 4. Πριν στεγνώσετε, πρέπει να στραγγίσετε τα μήλα σας από οποιοδήποτε υγρό. Απλώστε τα σε μια πετσέτα και πιέστε ελαφρά την πετσέτα πάνω από τα κομμένα φρούτα σας.
 5. Τοποθετήστε τα μήλα σας σε δίσκους αφυδάτωσης. Δώστε λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε φέτα για σωστή κυκλοφορία του αέρα και ομοιόμορφο στέγνωμα.
 6. Τοποθετήστε τους δίσκους μέσα στον αφυγραντήρα τροφίμων. Στη συνέχεια, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 130°F. Ξεκινήστε τον αφυγραντήρα σας και περιμένετε περίπου 12 ώρες για να στεγνώσουν τα μήλα μέχρι να φτάσουν στην επιθυμητή υφή.
 7. Διπλώστε τα μήλα σε φέτες στη μέση. Θα ξέρετε ότι η διαδικασία στεγνώματος έχει ολοκληρωθεί εάν δεν κολλήσουν μεταξύ τους. Μπορείτε επίσης να τα σχίσετε στη μέση για να ελέγξετε αν υπάρχει ακόμα υγρασία.
 8. Μόλις στεγνώσουν τελείως οι φέτες, κλείστε τον αφυγραντήρα και τραβήξτε έξω τους δίσκους. Ρυθμίστε τα μήλα αφήνοντάς τα να κρυώσουν για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
 9. Μεταφέρετε τα μήλα σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο. Μπορείτε να βάλετε ετικέτες για να είστε σίγουροι για το περιεχόμενο και την ημερομηνία που τα στεγνώσατε. Μην ξεχάσετε να στερεώσετε καλά το κάλυμμα.

Συμβουλές:

 • Τοποθετήστε το βάζο σας μακριά από τη θερμότητα ή το άμεσο φως. Τα αποξηραμένα στο σπίτι σας φρούτα μπορούν να διαρκέσουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο, εάν είναι αποθηκευμένα σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος.
 • Παρατηρήστε τα αφυδατωμένα μήλα σας για περίπου μια εβδομάδα. Μόλις παρατηρήσετε συμπύκνωση, ξαναβάλτε τα μήλα στον αφυγραντήρα και στεγνώστε τα περισσότερο.

Hamilton Beach 32100A Digital Food Dehydrator, 5 Tray, Grey

 • Χρονοδιακόπτης 48 ωρών με αυτόματη απενεργοποίηση και καθαρό καπάκι για να…
 • Ο ρυθμιζόμενος ψηφιακός θερμοστάτης σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε το στέγνωμα…

ΣΧΕΤΙΚΟ: Dehydrating 101 Series: Eggs

Αφυδάτωση μήλων με ξυλόσομπα

Αποξηραμένες φέτες μήλου κρεμασμένες σε κορδόνι με σκούρο μεταλλικό φόντο και χώρο αντιγραφής | αποθήκευση φρούτων

Θα χρειαστείς:

 • 4 τσίγκινα φλιτζάνια
 • ράφι ξήρανσης ή σύρματα
 • ξυλόσομπα

Οδηγίες:

 1. ]Αν θέλετε να πετύχετε αυτή την τραγανή υφή και πιο λευκό χρώμα στα μήλα σας, μπορείτε να τα στεγνώσετε φυσικά πάνω από μια ξυλόσομπα.
 2. Ξεκινήστε βάζοντας τέσσερα τσίγκινα φλιτζάνια στις γωνίες της σόμπας σας. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα αντικείμενα που αντέχουν τη θερμότητα.
 3. Τοποθετήστε τη σχάρα στεγνώματος πάνω από τα τσίγκινα κύπελλα σας. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε σύρματα και να τα στερεώσετε στο ράφι σας.
 4. Τοποθετήστε τα κομμένα μήλα σας στη σχάρα στεγνώματος ή περάστε τα μέσα από τα νήματα. Θυμηθείτε να αφήσετε κενά ανάμεσα στις φέτες. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η σχάρα και τα σκέλη βρίσκονται κοντά στην ξυλόσομπα σας.
 5. Περιστρέψτε περιστασιακά τα νήματα ή το ράφι έτσι ώστε τα μήλα σας να στεγνώσουν ομοιόμορφα.

Υπόδειξη: Η πλήρης αφυδάτωση των μήλων σας χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες ανάλογα με το περιβάλλον.

Αφυδάτωση μήλων με χρήση φούρνου

γυναίκα που παίρνει το δίσκο νόστιμα πατατάκια μήλου | συντηρήστε τα φρούτα

Θα χρειαστείς:

 • φούρνο, προθερμασμένο στους 145°F
 • ράφια ψύξης
 • φύλλα ψησίματος

Οδηγίες:

 1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στη χαμηλότερη ρύθμιση ή στους 145°F.
 2. Τοποθετήστε τα κομμένα φρούτα σας σε σχάρες ψύξης. Αυτές οι σχάρες πρέπει να βρίσκονται πάνω από τα φύλλα ψησίματος για να επιτρέπεται η κυκλοφορία του αέρα.
 3. Βάλτε τα μήλα σας σε φέτες μέσα στο φούρνο σας. Κρατήστε την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή, περίπου δύο ίντσες, για να διαφύγει η υγρασία. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα κοντά στην πόρτα για να βοηθήσει στην κυκλοφορία του αέρα.
 4. Ανάλογα με το πάχος των φετών, το στέγνωμα των μήλων σας θα τελειώσει σε δύο με τρεις ώρες. Μπορείτε να αρχίσετε να τα εξετάζετε μετά από μια ώρα, αναποδογυρίζοντας κάθε φέτα.
 5. Αφαιρέστε αυτά που έχουν ήδη στεγνώσει.

Πώληση

Αφυγραντήρας τροφίμων COSORI (50 συνταγές) για φρουτάκια, κρέας, λιχουδιές σκύλων, βότανα και γιαούρτι, στεγνωτήριο με θερμοκρασία…

 • ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ: Συνοδεύεται από 6 δίσκους από ανοξείδωτο χάλυβα,…
 • ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΧΑΛΥΒΑ: Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα ποιότητας τροφίμων και…

Εκτός από την αφυδάτωση των μήλων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο για να φτιάξετε τις δικές σας αποξηραμένες φέτες λεμονιού. Δείτε τις τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα εσπεριδοειδή σε αυτό το βίντεο από το familyspice:

ΕλαφριάΕλαφριά

Ορίστε, οικοδεσπότες! Αυτοί είναι εύκολοι και απλοί τρόποι για να αφυδατώσετε τα μήλα και να σας φτιάξετε ώρα για σνακ υγιεινό και νόστιμο. Διατηρήστε τη γεύση της συγκομιδής σας ή αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα με αυτόν τον οδηγό για την αφυδάτωση των μήλων.

Ποιες άλλες μεθόδους χρησιμοποιείτε για την αφυδάτωση των μήλων; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Επόμενο:

 • Πώς να αφυδατώσετε τα τρόφιμα για να τα διατηρήσετε
 • Ποικιλίες Μήλου | 16 μήλα κειμήλια και τι γεύση έχουν
 • Beer Growler: The Hip New (Old) Trend For Fresh Delicious Beer

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, Pinterestκαι Facebook!

Schreibe einen Kommentar